Wrinkle Works is ontstaan vanuit onze jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, het werken bij en met overheden (gemeenten & provincie), sportverenigingen en in het bedrijfsleven. Onze passies kwamen samen in en na de Big Start van de Giro d’Italia in 2016 die, in 3 dagen met 200 renners en 400 km koers, Gelderland aan deed. Wij waren verantwoordelijk voor het aanjagen en de organisatie van inĀ  totaal 1.500 side events (incl. ploegenpresentatie, 99-dagen kick off, prize-giving podia) en de organisatie rondom de 1.500 vrijwilligers die het evenement tot een succes maakten.

Na de Giro maakten we de balans op. We constateerden dat we ‘anders dan gewoon is’ met vrijwilligers gewerkt hadden en een programmering van side events opgezet en uitgevoerd hadden die tot diep in de haarvaten van de steden was doorgedrongen. In zeer korte tijd (9 maanden) hadden we hele gave dingen gedaan met alle lokale partijen. Er waren echter vanuit de 4 overheden geen plannen om na het evenement door te pakken om voor legacy te zorgen.

“Wat een gemiste kans, dat gebeurt ons nooit meer!”, was onze reactie. En dus is het nu onze missie om voor legacy te zorgen met een maximale ‘fit’ tussen organisatie, event. doelen stakeholders en lokale organisaties door mooie co-creaties en de juiste verbindingen.